DADO • MYTHOS ; a modern istennők makramé ruha és kiegészítő kollekciója

Elkészült a modern istennők makramé ruha és kiegészítő kollekciója.
A kollekció, amelyről már a covid megjelenése előtt álmodoztam,
majd a vírus miatt egy évvel elhalasztottam a megvalósítását. 
Fogadjátok szeretettel a különleges darabokat!


A kollekció a MYTHOS nevet viseli

dado mythos macrame makrame fashion divat ruha kollekciopng
A MYTHOS egy olyan makramé ruha és kiegészítő kollekció, melyben a termékeket a görög istennők, azok karakteressége, egyedisége, különböző egyénisége, személyiségjegye, ereje ihlette. A ruhák színezete, jellege utal az istennők tulajdonságáira, akár szimbólumaikra és üzen a mai modern nőknek. Felszabadultabb "én"-re inspirálnak. Arra, hogy felfedezzük a bennünk rejlő istennőt, saját karakterességünket, egyediségünket. Megtaláljuk az örömforrásunkat, vállaljuk önmagunkat, vágyainkat és tegyünk az álmainkért, céljainkért, hogy kiegyensúlyozottabb, kiteljesedett, boldogabb nők lehessünk. Azt hirdeti, mindannyian tehetséges és értékes nők vagyunk.


12 inspiráló görög istennő "lelkét és erejét" csomóztam és öltöttem bele a ruhákba

dado mythos 12 istenno macrame kollekciopng
Természetesen nem véletlen a 12 kiválasztott görög istennő sem, hisz személyiségjegyeik alapján mindegyikőjük a 12 horoszkóp egyikéhez sorolható! Ezáltal a mai nők könnyedén megtalálhatják azt a darabot, ami a leginkább hozzájuk illik és ami a legtöbb inspirációt, erőt adhatja számukra akár a hétköznapokban, akár az álmaink eléréséhez nélkülözhetetlen, fontosabb eseményeken.
A kollekció fonalpalettájának színei, egyes alkalmazott mintázatok, a termék jellege is utal az istennőkre. De egyébként a színek átjárhatók, bármelyik termék kérhető a paletta bármely színéből. Minden darab kézzel csomózott, néhol kézi öltéssel, gépi varrással kombinálva készültek.

(A 12 istennő és horoszkóp: Hera - Oroszlán, Aphrodite - Halak, Demeter - Bika, Gaia - Rák, Iris - Ikrek, Artemis - Nyilas, Hestia - Bak, Athena - Kos, Hekaté - Skorpió, Niké - Vízöntő, Themis - Szűz, Persephoné - Mérleg.)


A DADO modern istennői

dado mythos muzsak istennok modern istenno macrame makramepng
A kollekció darabjait a kreatív filmben és fotókon a márka "modern istennői" viselik. Olyan nőket választottam a projekthez, akik számomra is inspirálóak. Személyiségükkel, tevékenységükkel, megnyilvánulásaikkal. Kedvesek, intelligensek, nőiesek. Kreatívak, izgalmasak, magabiztosak, bátrak és szerények egyszerre. Törekednek arra, hogy megtalálják belső boldogságukat, megvalósítsák álmaikat és az önmagukkal szembeni igényesség fontos tényező számukra. Megtestesítik a kollekció "manifestoját" és képviselik azokat az értékeket, amiket a márka is képvisel.

(A kampány során tervben van, hogy több számomra inspiráló nőt is bemutassak majd. Illetve szeretném, ha a vásárlóim is a múzsáimmá válhatnának és megosztanák velem a ruhákban töltött momentumaikat.)


MYTHOS kreatív anyag kulisszatitkok

dado mythos zaborszky kuria borkuria macrame makramepng
Bár magukat a ruhákat a görög istennők ihlették, nem szerettem volna erősen görög irányba eltolni a történetet, mert nem kifejezetten a görögökről szól, hanem a mindannyiunkban ott rejlő, modern istennőről, amit a ruhák kihoznak belőlünk. A kollekció vizuális anyagához ezért megálmodtam egy "korinthoszi oszlopmentes", ám mégis izgalmas környezetet, ami stílusban passzol. Hosszú kutatás után szembe is jött az álomhelyszín: a Záborszky borkúria kerthelyisége. Ámultunk a forgatás, fotózás napján, ahogy telibesütötte a nap a csodás kőfalunkat, és tökéletesen hozta azt a hatást, amit elképzeltem. Korinthoszi oszlopok helyett pedig a Greenway modern oszlop gyertyái erősítik vizuálisan a koncepciót a modern istennők mellett.

A fashion filmünket itt tudjátok megtekinteni: 


Ez mind OKÉ, de mégis milyen alkalmakkor viseljük ezeket a darabokat?

dado mythos adel macrame ruhakpng
BÁRMIKOR. A kollekció arra bátorít, hogy felejtsük el itthon a "csak erre és erre az alkalomra" öltözök különlegesen beidegződéseket, MEG az otthoni mackóalsót, ami így a home office alatt elég "trendi" lett... A mediterrán országokban teljesen mindegy milyen nap van, hogy otthon vannak e a nők vagy valamilyen alkalomból kilépnek az utcára. Az önmagukkal szembeni igényesség miatt is szépen öltöznek fel. Mert hozzáad a személyiségükhöz, kiemeli azt a ruhadarabjuk. Mernek bátran öltözködni, felvenni azt, ami inspirálja őket. Egyszerűen mert jobbanérzik tőle magukat és egyébként miért is fosztanánk meg magunkat ettől az érzéstől?

Fontos, hogy azon legyél, hogy jól érezd magad, inspiráld magad, hogy minden nap szemelőtt tartsd az álmaidat. Ebben segítenek és erre emlékeztetnek ezek a különleges ruhadarabok
, amikor felveszed őket.

Nekem egy ruha nemcsak ruha. Inspirál a napom során...
dado myhos lilian macrame ruhakpng
Ha rám egy nehéz, komoly kreativitást igénylő munka vár, felveszem azt a ruhadarabomat, ami az adott folyamatban támogat és inspirál. Az egyik célom az, hogy olyan helyzetekben is viseljék a makramé kiegészítőket a nők, amikor egyébként inkább valami teljesen hétköznapi után nyúlnának a szekrényükben vagy amikor vár rájuk valamiféle kihívás, amihez kell a bátorság és jól jön az izgalmas elegancia.
NA, akkor jöjjön a varázsvállfán lévő makramé csoda. Amit ha akár a legegyszerűbb topodra veszel fel, akkor is istennővé válsz és mindenki levegő után kapkod majd, ha meglát.

(Amúgymeg melyik férfi ne imádná, ha a felesége ebben főzne otthon vagy várná a vendégeket a kerti partin, sétálnának romantikusan, kézenfogva a városban vagy a Balaton partján. Szinte látom, ahogy a lágy szellő belekapaszkodik a gyönyörű nőn leomló fonalcsodába, a férfi pedig bámulja szépségét. Ha férfi lennék és ezt látnám, tuti azonnal letérdelnék egy gyűrűvel... :))

A natúr darabok tökéletes kiegészítők akár esküvői ruhákhoz is
blogbejegyzes - cserelendo keppng
A MYTHOS ruhadarabok és kiegészítők natúr variációit el tudom képzelni esküvői ruhákkal kombinálva is, a színes változatokat pedig a koszorúslányoknak ajánlanám. De vizualizáltam már azt is, milyen csodásan mutatna egy előadóművészen bármelyik darab. Legyen táncos, énekes vagy akár színész. A kollekció termékeinek próbálására mesés környezetben, a budai vár lábánál található WEDDING SHOWROOM-ban van lehetőség, előre egyeztetett időpontban, bejelentkezés alapján.


Kooperációs meglepetés: egyedi, kollekcióra szabott Greenway illatpermet és szójagyertya

dado mythos greenway macrame ruha kollekcio egyuttmukodespng
Aki követi az oldalamat, tudja, hogy minden munkanapom Greenway illatfelhőben telik, gyertyák közt, illatpermettel. Fontos számomra a jó illat, mert jó hangulatba hoz, úgy pedig csak szép dolgok tudnak születni. Lassan egy éve a csomagoláskor is kap minden termék egy-egy fújást, hogy illatosan érkezzen hozzátok. Most pedig a MYTHOS kollekcióhoz egyedi illat készült a Greenway műhelyben, méghozzá a Honey Harvest illatkompozíciójukat töltötték meg extra adag nerolival, azaz narancsvirággal. Én mondom nektek, tényleg isteni lett! Ezek azonban nem megvásárolhatók, hanem bizonyos összeghatár elérésekor ajándékba kapjátok őket! 

(30.000 Ft fölött - vegán szilárd mosószappant kaptok
60.000 Ft fölött - vegán szilárd mosószappant és DADO x Greenway - Mythos travel size illatpermetet kaptok
90.000 Ft fölött - vegán szilárd mosószappant, DADO x Greenway - Mythos travel size illatpermetet és tiny méretű gyertyát kaptok
Így megéri akár közösen rendelni a barátnőkkel a csodás ajándékokért!)

Anyagok és tisztítás kérdése...

dado mythos mosas tisztitaspng
Természetesen ezt a kérdéskört sem hagyhattam megoldatlanul. Minden felsőhöz, ruhadarabhoz jár egy ajándék hazai műhelyben készülő vegán szilárd mosószappan, amellyel a csomók könnyedén átdörgölhetők. Szóval, ne féltsétek a natúr darabokat sem! Mindemellett szándékosan olyan 100% újrahasznosított prémium pamutfonalakat választottam a munkához, amelyek zsinór jellegük miatt könnyedén tisztántarthatók.

Mi volt a legnagyobb kihívás a projekt során?
Megtalálni azt az utat, kompromisszumot, amivel a különleges darabokat viselhetővé tudom tenni a mai nő számára. (Nemcsak mediterrán környezetben, hanem hazai környezetben is.) Ez egy fontos szempont volt a szettek összerakásánál. Megmutatni, hogyan/ mit mivel lehet könnyedén, ügyesen, bátran kombinálni. Hogy akár ha a legegyszerűbb felsőinkre is kötözzük fel a kiegészítőket, teljesen átváltozhatunk...
Najó az is kihívás volt, amikor oltással a karomban csomóztam az egyik ruhát. ☺
HOL tudtok próbálni, terméket átvenni?
A MYTHOS ruhadarabok és kiegészítők próbálására mesés környezetben, a budai vár lábánál található WEDDING SHOWROOM-ban van lehetőség, előre egyeztetett időpontban, bejelentkezés alapján.

Röviden...
A MYTHOS kollekció kulcsszavai: inspiráció, motiváció, bátorság, magabiztosság, szabadság, felszabadultság, nőiesség felerősítése, önmagunk és vágyaink vállalása, energikusság, kreativitás, kiegyensúlyozottság, kiteljesedés és boldogság.

Köszönöm a csapatom minden tagjának a közös munkát!

MYTHOS TEAM:
Concept & design: Dalma Dénes – DADO
Fashion film: Mia Baté
Photography: Attila Németh, Adél Kovács - Soft Light Visuals
Models: Zsuzsi Deák, Adél Kovács, Lilian Szalai
Makeup Artist: Éva Frank
Soy Candles & room spray: Greenway
Assistant: Klaudia Szűcs

dado mythos women teampng