1 év covid = havi 1 támogatott hazai alkotó

1 éve covid = havi 1 támogatott hazai alkotó
by
DADO

dado felelos marka makrame denes dalmapng

Itthon egy évvel ezelőtt kúszott be a covid az életünkbe és alakította át mindennapjainkat. Amellett, hogy féltjük saját és szeretteink egészségét; sokunk kisvállalkozása, munkahelye, megélhetése is veszélybe került; ezért nemcsoda, hogy folyton aggódunk, szomorkodunk, újra meg újra elfáradunk ebben a kiszámíthatatlan időszakban. Szerintem fontos, hogy megpróbáljunk picit "kizoomolni" és keresni valami kapaszkodót, valami pozitívat, amiből erőt nyerhetünk...

Az én kapaszkodóm a covid eleje óta indított "kampányom". Tavaly márciusban megfogadtam, a lehetőségeimhez mérten azon leszek, hogy minden hónapban támogassak a covid alatt egy-egy hazai kisvállalkozót, alkotót.

Természetesen minden függött attól is, nekem hogyan alakulnak a megrendeléseim, hiszen nekem is a kis márkám biztosítja a megélhetésemet már 2018 óta. Volt bizony olyan hónap is, amikor nem igazán lett volna lehetőségem valójában támogatni a covid alatt... mégis megtettem. És az élet vissza is adta. Én ebben hiszek.

Kedves követőim és támogató vásárlóim, a "covid évfordulójának" alkalmából csodálatos képekkel szeretném most veletek megosztani, kiket sikerült a TI vásárlásaitoknak köszönhetően támogatnom! Nemcsak én, hanem ez a sok alkotó is hálás Nektek az elmúlt egy évben! Köszönjük!

Lássuk a listát...


1. montázs: Greenway illatos szójagyertya kerámiában és LILLA kerámia csésze

dado makrame tamogatott greenway lilla ceramicspng

1. GREENWAY CANDLE
Ildiékkel az első vásáraimon találkoztam, még az Ankertben. Emlékszem, épp velem szemben volt a standjuk és csak ámultam, milyen szép volt minden. Ott és akkor azonnal beleszerettem a munkájukba. Azt kell mondjam, a műhelyem már szinte nem is tudna működni az ő gyertyáik és térpermeteik nélkül. :) Így nem volt kérdés, hogy az egyik támogatottam a Greenway lesz. Meg is hozták a termékek a pozitív energiát a munkámhoz! 
Azóta is abszolút favorit a NEROLI NECTAR és a FIG & EUCALYPTUS illatok!
A Greenway weboldala:
https://www.greenwaydesign.hu/
A Greenway instagram oldala:
https://www.instagram.com/greenwaycandle/?hl=hu

2. LILLA CERAMICS
Lilla kerámiáival a Repertory-ban találkoztam, amikor épp vittem be a boltba az új makramé virágtartókat. Magával ragadott a tálkák, csészék szépsége és tudtam, egyszer őt is támogatni fogom. Így is lett. Pláne, mert nagyon rég szerettem volna már magamnak egy olyan igazi, kedvenc kávés csészikét. Mert nem mindegy, hogy a nap első kotyogós kávéját miből kortyolgatom el a műhelyben. Nekem ez adja a powert a munkához, elkortyolom belőle a kreativitást. :) 
Lilla instagram oldala:
https://www.instagram.com/lilla_ceramics/?hl=hu


2. montázs: Chez Dodo macaron válogatás és CZIRIBU varrott fonal tolltartó

dado makrame tamogatott cziribu chez dodopng

3. CHEZ DODO
Sokáig azt hittem, nem szeretem a macaronokat, mert leginkább csak a cukrot éreztem rajtuk... Aztán megkóstoltam Chez Dodo macaronjait és annyira, de annyira örültem, hogy megdőlt ez a tévhitem! Egyszerűen nem hittem el, hogy léteznek ilyen fantasztikus ízkombinációk ebben a pici desszertben. Imádom! Teljesen mindegy melyiket választom, mindig az ájulás kerülget. Lassan harapdálom és ízlelgetem őket, őrület! Mindenképp kóstoljátok meg Dodo csodáit, ha még nem tettétek meg! A tesómnak tavaly áprilisban névnapjára küldtem egy doboznyi macaront futárral, illetve a makramé ruhapróbára is vittem egy adagot, hogy a megrendelőm is megkóstolhassa. 
Chez Dodo weboldala:
https://www.chezdodo.hu/
Chez Dodo instagram oldala:
https://www.instagram.com/chezdodomacaron/?hl=hu


4. CZIRIBU
Szóval az volt, hogy állandóan szanaszét voltak a tollaim és úgy kellett őket vadásznom a covid alatti online olasz órák előtt... Aztán szembejöttek Mesi munkái és akkor rátaláltam A CZIRIBU varázs TOLLTARTÓMRA! Így került a Cziribu márka is a támogatottaim közé. Azóta minden alkalommal, ha megbeszélésre kell mennem egyébként jön velem ő is. Az én kis kabalám és imádom. És az egyik legjobb dolog, hogy azóta Mesivel nagyon jóba lettünk! :)
A CZIRIBU weboldala:
http://cziribudesign.hu/
A CZIRIBU instagram oldala:
https://www.instagram.com/cziribu/?hl=hu


3. montázs: ANKA legyező, DURCA hajgumik és BUKKI repce és méhviasz gyertyák

dado makrame tamogatott anka durca bukkipng

5. ANKA
Az Anka különleges legyezőivel már régóta szemeztem. Egyszerűen csak azt éreztem, tökéletesen beleillik a makramé csodavilágomba, és a képen látható, hogy így is van. :) Nem is fűznék hozzá több kommentet, a fotó mesél helyettem.
Anka weboldal:
https://ankafans.com/
Anka instagram oldal:
https://www.instagram.com/ankafans/?hl=hu

6. DURCA
A Durcával szintén a Repertory-ban találkoztam először. Ott csaptam le egy újrahasznosított anyagból készített darabra és egy növényi festésű csoda hajgumira, amiket a fotón láttok. Az a helyzet, hogy nekem bizony még ők is hozzátesznek a munkakedvemhez. És nemcsak inspirálóak - igen, egy hajgumi is lehet inspiráló -, hanem nagyon kényelmesek is, ami a hosszú hajamnak nem hátrány.
Durca instagram oldal:
https://www.instagram.com/_durca/?hl=hu


7. BUKKI CANDLE
A képen szereplő repceviasz és méhviasz szálgyertyákat a BUKKI-től rendeltem. Csodahangulatot varázsolok velük a műhelybe, amikor az újrahasznosított megmakramézott és festett borosüvegekbe beleteszem őket... Odáig meg vissza vagyok értük teljesen. Főleg a méhviasz gyertya isteni mézes illatától! Csak ajánlani tudom ezeket a csodákat is!
BUKKI weboldal:
https://www.bukkicandles.hu/
BUKKI instagram oldal:
https://www.instagram.com/bukkicandles/?hl=hu


4. montázs: Zöldgardrób biopamut leggings, LÓGÓ jewellery holdfázis gyurmaékszer,
Repertory shopping vászontáska
dado makrame tamogatott zoldgardrob repertory logopng

8. ZÖLDGARDRÓB
Nórának a napokban olvastam egy elkeseredettebb bejegyzését a covid miatt. Nem sajnálatból, hanem együttérzésből eldöntöttem, ő lesz az 1 éves évfordulón a támogatottam. Egy leggingset választottam a Zöldgardróbból, amely biopamutból készül. Szuperkényelmes lesz a műhelymunkához, az online táncóráimhoz és egy-egy tavaszi/nyári szeróhoz is majd. Kitartást Nóra! By the way, örülök, hogy megláttam a posztodat és alig várom a csomagod. :)
Zöldgardrób weboldala
https://www.zoldgardrob.hu/
Zöldgardrób instagram oldala:
https://www.instagram.com/zoldgardrob/?hl=hu

9. LÓGÓ JEWELLERY
Vadász Virág gyurmaékszerei közel állnak a szívemhez. Pláne, mert véletlenül kiderült, mindkettőnknek van táncos múltja, közös ismerősök, témák... így elég hamar szót értettünk az online térben, kvázi ismeretlenként is. :) Virágtól a holdfázis fülbevalót választottam, amit majd nyáron szeretnék viselni saját makramé felsőimhez, szerintem tökéletes kombináció. Virág épp új kollekcióján dolgozik keményen, lelkiismeretesen kísérletezik egyedi mintázattal, darabokkal, nyomjatok hát neki is egy like-ot.
Lógó jewellery instagram oldala:
https://www.instagram.com/logo_jewellery/?hl=hu

10. REPERTORY
A montázs 3. fotóján egy egyszerű sárga Repertory shopping baget láttok. Nagyon szeretem a Repertory-t és szép emlékek fűznek a bolthoz. Sajnos a covid miatt nekem is sokmindent priorizálnom kellett, így decemberben elvált az utam a csapattól, de mindig pozitívan gondolok arra az időszakra, amíg a kis makraméim helyet kaptak az ottani polcokon. Nagyon hálás vagyok azért is, mert sokan rendeltetek, írtatok azt említve, hogy a Repertoryban találkoztatok a munkámmal. Köszönet a Repertory-nak! A táska vásárlásán túl a bolt egyes tervezőit is sikerült támogatni, őket már említettem itt a korábbiakban.
Repertory instagram oldal:
https://www.instagram.com/repertory_budapest/?hl=hu 

dado makrame tamogatott kippkopppng

11. KIPPKOPP DESIGN
Mindenkinek volt 2020-ban "legrosszabb" hónapja. Na nekem az október volt az, annak ellenére is, hogy a szülihónapom. Teljesen motiválatlan voltam, a munka se ment jól, még az olasz órák se. Az egyetlen jó dolog kb. az volt, hogy a szülinapomra megajándékoztam magamat KippKopp szárított virágaival (mamám nevében - köszi mama!). Amikor bontogattam a csomagot, valahogy azt éreztem, visszatér a motivációm és újra van kedvem újdonságokon gondolkodni, dolgozni... Nagyon fontos volt ebben a hónapban ez a rendelés számomra! Az álomszép glixiákból egyébként mini csokrokat kaptok tőlem a rendelések mellé, hogy ti is részesülhessetek ebből a csodából.

A KippKopp weboldala:
https://www.kippkoppdesign.hu/
A KippKopp instagram oldala:
https://www.instagram.com/kippkoppdesign/?hl=hudado makrame tamogatott jurak bettina frenak palpng

12. FRENÁK PÁL TÁRSULAT
Szerencsére volt alkalmam eljutni a társulat SPIDER című előadására még a novemberi korlátozások előtt. (Zárójelben megjegyzem, akkor se igényeltem volna vissza a jegyem árát, ha az előadás elmaradt volna.) Évek óta rendszeresen megnézem a társulat új előadásait és a legutóbbi 4-5 workshopon is ott voltam. Mind a darabok, mind a workshopok felejthetetlen élményekben részesítettek és hozzátettek a személyiségem fejlődéséhez. Nade a SPIDER darabot különösen vártam, hisz a színházteremben egy óriás csomózott kötelekből kifeszített pókháló várt minket, nézőket. ÉRTITEK, ÓRIÁS CSOMÓZOTT KÖTELEK. A kánaán volt számomra már csak az üres háló látványa is... :D Örülök, hogy ott lehettem! A jegyen túl a műhely folyóiratot is sikerült bezsebelnem, amelyhez a fotókat Bobál Katalin, a társulat fotósa készítette. Egy műhelytitkot itt még elárulok: az egyik darabból egy óriásplakát díszíti a műhelyem falát. Ez is adja az erőt és inspirációt minden nap a munkákhoz. A plakáthoz egyébként a fájlt és az engedélyt a társulattól kaptam meg. Köszönet érte ismét!
A Frenák Pál társulat weboldala:
https://www.frenak.hu/
A Frenák Pál Társulat instagram oldala:
https://www.instagram.com/ciepalfrenak/?hl=hu


13. JURÁK BETTINA TÁNCMŰVÉSZ
Sokan tudjátok, sokan nem, gyerekkorom óta szerves részét képezte a tánc az életemnek. Az oviban balettal indult minden vidéken, gimiben szertorna és balett együtt, majd az egyetemista éveim alatt a Táncművészeti nyári kurzusán találkoztam az art jazzel. Aztán jött a kortárs szerelem. Az egyetem mellett párhuzamosan belevágtam egy 2 éves kortárs táncos képzésbe, majd Hámor József és Maday Tímea Kinga zseniális programjain volt lehetőségem egészen komoly szinten is tánc tréningeket, koreográfiákat tanulni. Aztán jöttek a reklámos évek. Majd mentek. És mióta szabadúszó reklámos és főállású makramés :D vagyok, azóta a Frenák workshopokon táncolgattam. Plusz rendszeresen termet béreltem a régi suliban, ahol egyedül gyakorolgattam. Sajnos elvették azt az épületet, ami az iskoláé volt, így ment a levesbe a csodatermem. Workshop pedig a covid miatt nem volt, úgyhogy szomorkodtam mindaddig, amííííg Jurák Bettina meg nem hirdette az online tánckurzusát februárra! Így a januári rendelésekből adtam egy esélyt magamnak és a dolognak és hát skacok, én IMÁDOM! Köszönöm Bettina!!!! Szóval most a konyhából táncolok minden kedden és csütörtökön a csomózások után (ahogy azt a montázs jobb oldali fotóján is láthatjátok...)
Bettina weboldala:
http://bettinajurak.com/
Bettina instagram oldala:
https://www.instagram.com/bettinajurak/?hl=hu

A felsorolt alkotókon túl több hazai kis kávézót is sikerült támogatni még, mint például: Fabrik, Madal, My little Melbourne, MyManó, Keksz, Mindenem ... stb., őket is láthattátok a story-jaimban Instagramon. Valamint hazai magazinok lapszámait is vásároltam, amikor épp jól jött az olvasás és offline inspiráció is, hátha őket is segíti az ilyesmi a helyzetben: Elle, Marie Claire, Instyle, Lakáskultúra.

Ha a fentebb említett bármelyik alkotó munkája megtetszett, ne szerénykedjetek a linkekre kattintani, bekövetni őket vagy esetleg rendelni tőlük!

Némely alkotó termékeit saját projektek fotózásaiba is bevontam, így a GAIA kollekció mood bookjában is találkozhattok velük, vagy a No Matter What wedding inspirációs anyagunk képei közt!


Tudjátok... a sok kicsi sokra megy , együtt könnyebb és vegyél hazait!
És a legfontosabb, hogy ezt ne felejtsd el sose! Akkor se, ha épp rózsásabbak a napok!


Az én márkám, a DADO macramewonders weboldala:
http://dadoswonders.com/
Az én márkám, a DADO macramewonders instagram oldala:
https://www.instagram.com/macramewonders/?hl=hu

#Szebbnapokat Mindenkinek
#azéncovidévfordulóm 

Ölelés,
  Dalmi